Search The ForumSearch   RegisterRegister  LoginLogin

AfterLogic Aurora Files

 AfterLogic Forum : AfterLogic Aurora Files
Subject Topic: Dav Storage error Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
Lamiokal52
Newbie
Newbie


Joined: 17 April 2021
Location: Canada
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 17 April 2021 at 1:41pm | IP Logged Quote Lamiokal52

Hi sorry for my english.
I install aurorafilesync on windows server 2008R2 with Apache24 and i have always message error when i drop file or when i try aurora file sync programm.
Error syncing lb.png: Exception: DavStorageException: InnerException : The server send internal error (500)
Back to Top View Lamiokal52's Profile Search for other posts by Lamiokal52
 
Igor
AfterLogic Support
AfterLogic Support


Joined: 24 June 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 5675
Posted: 17 April 2021 at 11:24pm | IP Logged Quote Igor

You may need to reconfigure your PHP/webserver so that actual errors are shown. My guess is, that's because you're running PHP 7.3 or newer, take a look at this documentation page.

Hope this helps.

--
Regards,
Igor, Afterlogic Support
Back to Top View Igor's Profile Search for other posts by Igor
 
Lamiokal52
Newbie
Newbie


Joined: 17 April 2021
Location: Canada
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 19 April 2021 at 3:27pm | IP Logged Quote Lamiokal52

Thanks for your help.
but doesn't help the php code is like they tell to make
Back to Top View Lamiokal52's Profile Search for other posts by Lamiokal52
 
Igor
AfterLogic Support
AfterLogic Support


Joined: 24 June 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 5675
Posted: 19 April 2021 at 11:33pm | IP Logged Quote Igor

Sorry, not sure if I understand. Are you saying that the code already holds the line with "{ break; }" there? Also, were you able to reconfigure PHP so that errors are displayed? Usually, setting "display_errors = On" in php.ini resolves this.

--
Regards,
Igor, Afterlogic Support
Back to Top View Igor's Profile Search for other posts by Igor
 
Lamiokal52
Newbie
Newbie


Joined: 17 April 2021
Location: Canada
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 25 April 2021 at 5:57pm | IP Logged Quote Lamiokal52

Is it normal : INFO[MEMORY]: Memory peak usage: 2MB
I don't have any error message on log onthe server but still have error when trying to synchronise with desktop application or drop file direcly on the web
Back to Top View Lamiokal52's Profile Search for other posts by Lamiokal52
 
Igor
AfterLogic Support
AfterLogic Support


Joined: 24 June 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 5675
Posted: 25 April 2021 at 11:31pm | IP Logged Quote Igor

There's not a lot we can do without an actual error reported. There's one thing, however, worth checking out. Edit data/settings/modules/Dav.config.json file and set UseBrowserPlugin to true there. Then open DAV URL in web browser; by default, DAV URL is obtained by appending /dav.php/ to the installation URL of Aurora Files.

Upon navigating to such an URL, you should get a prompt for login/password. Log into any of the accounts you have created on Aurora Files installation, and you should see DAV information of that account. Does that work? Or are you getting an error message of any kind?

--
Regards,
Igor, Afterlogic Support
Back to Top View Igor's Profile Search for other posts by Igor
 
Lamiokal52
Newbie
Newbie


Joined: 17 April 2021
Location: Canada
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 26 April 2021 at 8:10am | IP Logged Quote Lamiokal52

that's what i see :
<d:error>
<s:exception>Sabre\DAV\Exception\NotFound</s:exception>
<s:message>File not found: drive in 'root'</s:message>
<s:file>
C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\dav\lib\DAV\SimpleCollection.php
</s:file>
<s:line>91</s:line>
<s:code>0</s:code>
<s:stacktrace>
#0 C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\dav\lib\DAV\Tree.php(68): Sabre\DAV\SimpleCollection->getChild('drive') #1 C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\dav\lib\DAV\Tree.php(71): Sabre\DAV\Tree->getNodeForPath('drive') #2 C:\SL1821B\drive\vendor\afterlogic\dav\lib\DAV\FS\Plugin.php(255): Sabre\DAV\Tree->getNodeForPath('drive/dav.php') #3 [internal function]: Afterlogic\DAV\FS\Plugin->methodGet(Object(Sabre\HTTP\Request), Object(Sabre\HTTP\Response)) #4 C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\event\lib\EventEmitterTrait.php(105): call_user_func_array(Array, Array) #5 C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\dav\lib\DAV\Server.php(479): Sabre\Event\EventEmitter->emit('method:GET', Array) #6 C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\dav\lib\DAV\Server.php(254): Sabre\DAV\Server->invokeMethod(Object(Sabre\HTTP\Request), Object(Sabre\HTTP\Response)) #7 C:\SL1821B\drive\vendor\afterlogic\dav\lib\DAV\Server.php(270): Sabre\DAV\Server->exec() #8 C:\SL1821B\drive\dav.php(28): Afterlogic\DAV\Server->exec() #9 {main}
</s:stacktrace>
</d:error>

I hope it will help you to help me
Back to Top View Lamiokal52's Profile Search for other posts by Lamiokal52
 
Igor
AfterLogic Support
AfterLogic Support


Joined: 24 June 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 5675
Posted: 26 April 2021 at 8:11am | IP Logged Quote Igor

Make sure you have actually added /dav.php/ to the URL, the trailing slash is important.

--
Regards,
Igor, Afterlogic Support
Back to Top View Igor's Profile Search for other posts by Igor
 
Lamiokal52
Newbie
Newbie


Joined: 17 April 2021
Location: Canada
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 26 April 2021 at 9:44am | IP Logged Quote Lamiokal52


i don't see any error with dav.php/

d:principal-collection-set     /drive/dav.php/principals/
d:current-user-principal     /drive/dav.php/principals/1821president@gmail.com/
d:supported-privilege-set     

    d:all
        d:read
            d:read-acl
            d:read-current-user-privilege-set
        d:write
            d:write-properties
            d:write-content
            d:unlock
            d:bind
            d:unbind

d:current-user-privilege-set     d:all, d:read, d:write, d:write-properties, d:write-content, d:unlock, d:bind, d:unbind, d:read-acl, d:read-current-user-privilege-set
d:acl     
Principal     Privilege     
d:authenticated     d:all     (protected)
d:supported-report-set     d:expand-property, d:principal-match, d:principal-property-search, d:principal-search-property-set
d:resourcetype     d:collection
d:getcontenttype     application/octet-stream
Back to Top View Lamiokal52's Profile Search for other posts by Lamiokal52
 
Lamiokal52
Newbie
Newbie


Joined: 17 April 2021
Location: Canada
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 26 April 2021 at 9:48am | IP Logged Quote Lamiokal52

Ok i try to create a fold when i'm on dav.php/ and got this error:
<d:error>
<s:exception>Sabre\DAV\Exception\Forbidden</s:exception>
<s:message>Permission denied to create directory</s:message>
<s:file>
C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\dav\lib\DAV\Collection.php
</s:file>
<s:line>104</s:line>
<s:code>0</s:code>
<s:stacktrace>
#0 C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\dav\lib\DAV\Server.php(1210): Sabre\DAV\Collection->createDirectory('testtt') #1 C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\dav\lib\DAV\Browser\Plugin.php(215): Sabre\DAV\Server->createCollection('/testtt', Object(Sabre\DAV\MkCol)) #2 [internal function]: Sabre\DAV\Browser\Plugin->httpPOST(Object(Sabre\HTTP\Request), Object(Sabre\HTTP\Response)) #3 C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\event\lib\EventEmitterTrait.php(105): call_user_func_array(Array, Array) #4 C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\dav\lib\DAV\Server.php(479): Sabre\Event\EventEmitter->emit('method:POST', Array) #5 C:\SL1821B\drive\vendor\sabre\dav\lib\DAV\Server.php(254): Sabre\DAV\Server->invokeMethod(Object(Sabre\HTTP\Request), Object(Sabre\HTTP\Response)) #6 C:\SL1821B\drive\vendor\afterlogic\dav\lib\DAV\Server.php(270): Sabre\DAV\Server->exec() #7 C:\SL1821B\drive\dav.php(28): Afterlogic\DAV\Server->exec() #8 {main}
</s:stacktrace>
</d:error>
Back to Top View Lamiokal52's Profile Search for other posts by Lamiokal52
 
Igor
AfterLogic Support
AfterLogic Support


Joined: 24 June 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 5675
Posted: 27 April 2021 at 12:04am | IP Logged Quote Igor

That's OK, it's not everywhere on DAV that you can create a directory. Try navigating to files/personal/ and create a directory or upload a file there, that should work.

And now that you got certain that DAV URL is functional, try supplying it as Sync Server URL in desktop client - my guess is you've used Aurora Files main URL there, while it should be DAV URL.

--
Regards,
Igor, Afterlogic Support
Back to Top View Igor's Profile Search for other posts by Igor
 
Lamiokal52
Newbie
Newbie


Joined: 17 April 2021
Location: Canada
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 27 April 2021 at 8:10am | IP Logged Quote Lamiokal52

Thanks
It' s working with DAV URL.
Back to Top View Lamiokal52's Profile Search for other posts by Lamiokal52
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump

Powered by Web Wiz Forums version 7.9
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide