Search The ForumSearch   RegisterRegister  LoginLogin

AfterLogic WebMail Lite 7

 AfterLogic Forum : AfterLogic WebMail Lite 7
Subject Topic: Help needed to debug Cannot Sign In Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
kiekar
Newbie
Newbie


Joined: 31 December 2006
Location: Canada
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 06 December 2018 at 3:17am | IP Logged Quote kiekar

I recently added WebMail Lite 7 to my windows server 2012r2. Had everthing working now for several weeks. Yesterday I had an issue where I was unable to sign in. I would need help to see where I can start looking to resolve the sign in issue. Your help would be much appreciated. Below you will see Debug output.

Karl

[10:53:02.45][c7cf8292] [POST(5)][ip:172.16.0.1] /adminpanel/index.php?submit
[10:53:02.45][c7cf8292] POST > [form_id, ch_EnableDebugLogging, selVerbosity, ch_EnableUserActivityLogging, submit_btn]
[10:53:02.45][c7cf8292]
[10:53:02.45][c7cf8292] Location: index.php

[10:53:02.68][b367535f] [GET][ip:172.16.0.1] /adminpanel/index.php
[10:53:02.68][b367535f] POST > []
[10:53:02.68][b367535f]
[10:53:02.68][b367535f] call CCommonModule->PopulateData->SystemLogging()
[10:53:02.68][b367535f] call CWebMailModule->PopulateData->SystemLogging()

[10:53:09.02][76b96081] [POST(7)][ip:172.16.0.1] /?/Ajax/
[10:53:09.02][76b96081] POST > [Action, Email, IncLogin, IncPassword, SignMe, AccountID, Token]
[10:53:09.02][76b96081]
[10:53:09.02][76b96081] AJAX: Action: SystemLogin
[10:53:09.02][76b96081] DB(PDO/mysql) : start connect to Karl@localhost
[10:53:09.02][76b96081] DB : PDO(mysql:dbname=webmail;host=localhost;charset=utf8)
[10:53:09.03][76b96081] DB : connected to Karl@localhost
[10:53:09.03][76b96081] DB[1] > SELECT `id_acct`, `id_user`, `id_domain`, `id_tenant`, `deleted`, `def_acct`, `mailing_list`, `quota`, `email`, `friendly_nm`, `mail_protocol`, `mail_inc_host`, `mail_inc_port`, `mail_inc_login`, `mail_inc_pass`, `mail_inc_ssl`, `mail_out_host`, `mail_out_port`, `mail_out_login`, `mail_out_pass`, `mail_out_auth`, `mail_out_ssl`, `hide_in_gab`, `signature`, `signature_type`, `signature_opt`, `custom_fields`, `allow_mail`, `is_password_specified` FROM awm_accounts WHERE `def_acct` = 1 AND `email` = 'karl@mydomain.com'
[10:53:09.03][76b96081] DB[2] > SELECT `id_user`, `id_subscription`, `id_helpdesk_user`, `msgs_per_page`, `contacts_per_page`, `auto_checkmail_interval`, `created_time`, `last_login`, `last_login_now`, `logins_count`, `last_login_ip`, `last_login_ip_now`, `last_login_ua`, `last_login_ua_now`, `def_skin`, `def_lang`, `def_editor`, `save_mail`, `layout`, `incoming_charset`, `def_timezone`, `def_time_fmt`, `def_date_fmt`, `client_timezone`, `question_1`, `question_2`, `answer_1`, `answer_2`, `sip_enable`, `sip_impi`, `sip_password`, `twilio_number`, `twilio_enable`, `twilio_default_number`, `use_threads`, `save_replied_messages_to_current_folder`, `compose_plain_text_default`, `desktop_notifications`, `allow_change_input_direction`, `allow_helpdesk_notifications`, `enable_open_pgp`, `allow_autosave_in_drafts`, `autosign_outgoing_emails`, `capa`, `custom_fields`, `helpdesk_signature`, `helpdesk_signature_enable`, `files_enable`, `email_notification`, `password_reset_hash` FROM awm_settings WHERE `id_user` = 1
[10:53:09.04][76b96081] IMAP[NOTE]: Start connection to "tcp://mail.mydomain.com:143"
[10:53:29.06][76b96081] IMAP[NOTICE]: Socket: [2] stream_socket_client(): unable to connect to tcp://mail.mydomain.com:143 (A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.
)
[10:53:29.06][76b96081] IMAP[NOTICE]: MailSo\Net\Exceptions\SocketCanNotConnectToHostException: Can't connect to host "tcp://mail.mydomain.com:143" in G:\webmail_php\libraries\MailSo\Net\NetClient.php:283
Stack trace:
#0 G:\webmail_php\libraries\MailSo\Imap\ImapClient.php(149): MailSo\Net\NetClient->Connect('mail.mydomain....', 143, 0, false)
#1 G:\webmail_php\libraries\afterlogic\common\managers\mail\manager.php(91): MailSo\Imap\ImapClient->Connect('mail.mydomain....', 143, 0, false)
#2 G:\webmail_php\libraries\afterlogic\common\managers\mail\manager.php(143): CApiMailManager->_getImapClient(Object(CAccount))
#3 G:\webmail_php\libraries\afterlogic\common\managers\integrator\manager.php(788): CApiMailManager->validateAccountConnection(Object(CAccount))
#4 G:\webmail_php\libraries\ProjectCore\Actions.php(2983): CApiIntegratorManager->loginToAccount('karl@mydomain....', 'XXXXXXX', '', '', Array)
#5 [internal function]: ProjectCore\Actions->AjaxSystemLogin()
#6 G:\webmail_php\libraries\ProjectCore\Service.php(341): call_user_func(Array)
#7 G:\webmail_php\libraries\ProjectCore\Boot.php(12): ProjectCore\Service->Handle()
#8 G:\webmail_php\index.php(104): include('G:\\webmail_php\\...')
#9 {main}
[10:53:29.06][76b96081] Previous Exception: Can't connect to host "tcp://mail.mydomain.com:143"
[10:53:29.06][76b96081] Event: karl@mydomain.com > login-failed
[10:53:29.06][76b96081] CApiManagerException: Connect to mail server failed in G:\webmail_php\libraries\afterlogic\common\managers\mail\manager.php:147
Stack trace:
#0 G:\webmail_php\libraries\afterlogic\common\managers\integrator\manager.php(788): CApiMailManager->validateAccountConnection(Object(CAccount))
#1 G:\webmail_php\libraries\ProjectCore\Actions.php(2983): CApiIntegratorManager->loginToAccount('karl@mydomain....', 'XXXXXXX', '', '', Array)
#2 [internal function]: ProjectCore\Actions->AjaxSystemLogin()
#3 G:\webmail_php\libraries\ProjectCore\Service.php(341): call_user_func(Array)
#4 G:\webmail_php\libraries\ProjectCore\Boot.php(12): ProjectCore\Service->Handle()
#5 G:\webmail_php\index.php(104): include('G:\\webmail_php\\...')
#6 {main}

Next ProjectCore\Exceptions\ClientException: Can't connect to host "tcp://mail.mydomain.com:143" in G:\webmail_php\libraries\ProjectCore\Actions.php:3023
Stack trace:
#0 [internal function]: ProjectCore\Actions->AjaxSystemLogin()
#1 G:\webmail_php\libraries\ProjectCore\Service.php(341): call_user_func(Array)
#2 G:\webmail_php\libraries\ProjectCore\Boot.php(12): ProjectCore\Service->Handle()
#3 G:\webmail_php\index.php(104): include('G:\\webmail_php\\...')
#4 {main}
[10:53:29.06][76b96081] INFO[MEMORY]: Memory peak usage: 4MB
[10:53:29.06][76b96081] INFO[TIME]: Time delta: 20.188773870468
[10:53:29.06][76b96081] DB : disconnect from Karl@localhost

[10:53:39.20][8796382f] [GET][ip:172.16.0.1] /adminpanel/index.php?pop&type=useractivity&action=view
[10:53:39.20][8796382f] POST > []
[10:53:39.20][8796382f]
[10:53:39.20][8796382f] call CCommonModule->StandardPopAction->System()
[10:53:39.20][8796382f] call CWebMailModule->StandardPopAction->System()

[10:53:44.41][140534b8] [GET][ip:172.16.0.1] /adminpanel/index.php?pop&type=log&action=view
[10:53:44.41][140534b8] POST > []
[10:53:44.41][140534b8]
[10:53:44.41][140534b8] call CCommonModule->StandardPopAction->System()
[10:53:44.42][140534b8] call CWebMailModule->StandardPopAction->System()
Back to Top View kiekar's Profile Search for other posts by kiekar
 
Igor
AfterLogic Support
AfterLogic Support


Joined: 24 June 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 5931
Posted: 06 December 2018 at 3:19am | IP Logged Quote Igor

That would be a networking issue. WebMail attempts to connect to mail.mydomain.com host, on port 143, and gives up after 20 seconds. Usually it's caused by either mailserver details mistyped, or something like firewall preventing from connecting to server.

--
Regards,
Igor, Afterlogic Support
Back to Top View Igor's Profile Search for other posts by Igor
 
kiekar
Newbie
Newbie


Joined: 31 December 2006
Location: Canada
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 06 December 2018 at 3:26am | IP Logged Quote kiekar

Thanks very much for the quick response. I will need to look at the firewall in this case as I'm able to sign in to my email account using my mobile phone with an email app installed.

Back to Top View kiekar's Profile Search for other posts by kiekar
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump

Powered by Web Wiz Forums version 7.9
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide